SAVEZ NAGRADIO PRVAKA HRVATSKE ZA VETERANE

Nk Sabunjar Privlaka prvi u novim prostorijama

Predstavnici veteranske sekcije Nogometnog kluba Sabunjar dobili su pet tisuća kuna za prvo mjesto osvojeno na 19. Dvoranskom prvenstvu Hrvatske u malom nogometu

 

Nogometni savez Zadarske županije preselio je u nove prostorije na Putu Murvice, u zgradu u kojoj je nekada bila smještana uprava Vinilplastike, a danas tamo djeluje nekoliko tvrtki. Tako je krovna lokalna nogometna organizacija napustila prostore na stadionu na Stanovima, gdje je djelovala niz godina, pa i desetljeća. Prvi koji su imali priliku vidjeti kako izgledaju nove prostorije bili su predstavnici veteranske sekcije Nogometnog kluba Sabunjar, koji su osvojili titulu prvaka na nedavnom Dvoranskom prvenstvu Hrvatske u malom nogometu, koje je održano u Belom Manastiru i Dardi. Privlačani su sa šest pobjeda u isto toliko utakmica postali prvaci Hrvatske i tako ponovili uspjeh NK Zadra iz 2005. i 2006. godine.

 

- Prijavili smo se na natjecanje budući da imamo kvalitetnu momčad koja se svojim rezultatima posljednje dvije godine potvrdila kao najbolja u Zadarskoj županiji. Bio je to naš drugi nastup na PH nakon 2012. godine i pokazali smo odličan nogomet. Osim nas nastupio je i Velebit iz Benkovca, koji često sudjeluje na veteranskim prvenstvima. Značajno nam je pomogao i Županijski savez koji je za obje momčadi uplatio kotizaciju. Od sljedeće sezone želimo da se i županijska liga veterana u malom nogometu igra pod vodstvom Županijskog saveza, a to znači da bismo bili i u sustavu HNS-a, što do sada nije bio slučaj - kaže Gašpar Begonja, od 2009. godine voditelj sekcije veterana NK Sabunjar te član Komisije za veteranski nogomet HNS-a. S Gašparom je bio i Dragan Glavan, predsjednik »pjesakara« koji osim veterana imaju i seniore, te niz mlađih uzrasta, od kojih mlađi pioniri i pioniri nastupaju u Drugoj dalmatinskoj ligi. Privlačanima su čestitali Darko Banić i Miroslav Knežević, predsjednik i tajnik NSZŽ te Julijan Eškinja, povjerenik za veteranski nogomet.


- Nadamo se da će se sljedeće godine Prvenstvo Hrvatske za veterane održati u Zadru - rekao je Banić koji je veteranima Sabunjara donirao pet tisuća kuna.

 

- U okviru naših mogućnosti želimo pratiti i financijski podržati uspjehe naših klubova, kako na županijskoj, tako i na državnoj razini. Riječ je o novcu koji se može namjenski koristiti za kupnju opreme i lične potrebe pojedinih klubova, u ovom slučaju veterana Sabunjara - poručio je Banić.

Nogometni savez Zadarske županije© 2022

Search